Bode: Tragedia de la Bolintin a scos la iveală putregaiul unui sistem4Foto© antena3.ro

Bode: Tragedia de la Bolintin a scos la iveală putregaiul unui sistem

, 7 știri, 69 vizualizări

Lucian Bode a solicitat din partea noii conduceri a IPJ Giurgiu un plan de acțiune prioritar, după evenimentele petrecute în orașul Bolintin Vale.

"În ceea ce privește tragedia, pentru că un om a murit, și vorbim de o tragedie săptămâna trecută în orașul Bolintin Vale, această tragedie a scos la iveală, încă o dată, putregaiul unui sistem care s-a degradat de la an la an în ultimii 30 de ani. Resurse umane insuficiente, câteodată, s-a dovedit, slab pregătite, câteodată în cârdășie cu puterea politică locală și, câteodată, în cârdășie cu infractorii de la nivel local", a declarat ministrul de interne.

Bolintin Vale este o localitate cu aproape 15.000 de locuitori, din ultimul recensământ reieșind aproximativ 15% populație activă, situație care se regăsește în alte sute de localități din țară: "Avem sute de comunități în România din această categorie în care, să spun așa, din 15.000-20.000 de locuitori, 2.000-3.000 reprezintă populație activă. Ceilalți nu sunt nici șomeri, nici nu înregistrează alte venituri. Și ne punem întrebarea: din ce trăiesc? Și avem și răspunsul: de unde aceste cifre alarmante pe zona infracționalității, a furturilor și așa mai departe".