Doi angajați ai unei bănci din România au reușit să sustragă 140.000 de euro din contul unui client | Modul în care au acționat4Foto© realitatea.net

Doi angajați ai unei bănci din România au reușit să sustragă 140.000 de euro din contul unui client | Modul în care au acționat

, 6 știri, 79 vizualizări

Doi angajați ai unei bănci din București au reușit să fure aproape 140.000 de euro din contul unui client. Cei doi funcționari au vârste de 25 și 28 de ani.

Potrivit autorităților, angajatul în vârstă de 25 de ani avea informații despre datele personale ale clientului în vârstă de 64 de ani. Tânărul a introdus date informatice în sistemul instituției, iar ulterior a activat serviciul de internet banking pe consturile persoanei care a fost fraudată.

”Profitând de faptul că avea cunoștință despre datele personale și bancare ale persoanei vătămate în vârsta de 64 de ani, a procedat la introducerea, fără drept, de date informatice în sistemul informatic al băncii, respectiv nume, prenume, adresa de e-mail și număr de telefon, în vederea activării serviciului de internet banking pe conturile persoanei vătămate”, notează News.ro.