Bölöni a dus-o în Ligue 1 pe Metz, Ionuț Radu a retrogradat-o pe Auxerre6Foto1Video© sport.hotnews.ro

Bölöni a dus-o în Ligue 1 pe Metz, Ionuț Radu a retrogradat-o pe Auxerre

, 6 știri, 24 vizualizări

Ionuț Radu, portarul naționalei României, parcă este urmărit de blesteme pe finalurile de sezon. Anul acesta, în ultima etapă a campionatului Franței, echipa sa, Auxerre, avea de disputat meciul supraviețuirii în Ligue 1, acasă, cu Lens, locul 2, echipă fără obiectiv deja calificată în grupele Champions League. Auxerre a pierdut meciul și a retrogradat în Ligue 2 în urma unor greșeli mari și foarte mari ale portarului nostru. La fel a comis-o și anul trecut, când apăra poarta lui Inter Milano, când o gafă rar văzută pe terenurile de fotbal i-a privat pe cei de la Inter de titlu.

Considerat un portar valoros și de viitor, Ionuț Radu, proprietatea lui Inter Milano, a confirmat de fiecare dată când a debutat între buturi. Și la Inter, și la Cremonesse, și la Auxerre. Pe finalul sezonului, însă, s-a întrecut în gafe și, ce este cel mai grav, decisiv, culminând cu „blestemul finalului”. Anul trecut, Inter avea titlul de campioană în buzunar, însă Radu „s-a ocupat”, Inter a pierdut acasă cu Bologna pe gafele lui și titlul s-a dus la AC Milan, în condițiile în care Bologna nu avea niciun obiectiv.

După dezastrul de anul trecut, Radu a fost împrumutat de Inter la Cremonesse. Debutul la noua echipă a fost încurajator și a fost folosit titular. Până a început din nou să gafeze și a fost trecut pe bancă și, în iarnă, Inter l-a împrumutat în Franța, la Auxerre. Și aici debutul a avut parte de elogii, a avut parade de excepție. Însă, din nou, a gafat impardonabil, iar echipa a retrogradat.