Canotorii Ionela și Marius Cozmiuc și-au anunțat retragerea. „Am dat canotajului cei mai frumoși ani și el mi-a dat o familie”6Foto© romaniatv.net

Canotorii Ionela și Marius Cozmiuc și-au anunțat retragerea. „Am dat canotajului cei mai frumoși ani și el mi-a dat o familie”

, 8 știri, 39 vizualizări

Au scris istorie la Jocurile Olimpice, la Campionatele Mondiale, dar și la Europene. Au dus drapelul României pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și au bucurat milioane de români cu rezultatele lor.

Mai bine de 17 ani a muncit Marius Cozmiuc pentru a aduce cele mai bune rezultate la canotaj pentru România, iar soția lui nu mai puțin de 15 ani. O viață întreagă, cum spun cei doi sportivi de performanță. Au venit din Bucovina pentru a transmite tuturor că munca și respectul sunt lecții sfinte în drumul spre cele mai bune rezultate. Au cunoscut succesul pentru că au muncit pentru el. Acum însă au decis să se retragă.

Ionela a cucerit argintul la dublu vâsle categorie ușoară alături de Gianina van Groningen. La acestă ediție a Jocurilor Olimpice, Marius, soțul ei, a ocupat locul 5 în finala de 8 plus 1 rame. A reușit în schimb să aducă argintul olimpic la Jocurile de la Tokyo.