Ce se intampla cu cererea numarul de 3 plata a PNRR. Adrian Caciu lamureste situatia banilor care urmeaza sa intre in Romania4Foto© puterea.ro

Ce se intampla cu cererea numarul de 3 plata a PNRR. Adrian Caciu lamureste situatia banilor care urmeaza sa intre in Romania

, 13 știri, 20 vizualizări

Cea de-a 3-a plată din PNRR ar fi fost blocată de autoritățile de la Bruxelles. Cel puțin așa spuneau zvonurile lansate prin presă. Ministrul Proiectelor Europene, Adrian Câciu, vine acum cu detalii importante. Este sau nu blocată plata nr. 3 din PNRR? Aceasta este întrebarea care se află pe buzele multor români, în ultima perioadă, după ce în presă s-a scris că autoritățile de la Bruxelles ar fi blocat plata de 2,7 miliarde de euro.

Ministrul Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a venit cu precizări foarte importante. Reprezentantul Guvernului a precizat clar că plata a 3-a din PNRR nu este blocată și a mai precizat că autoritățile din România sunt în dialog constant cu reprezentanții Comisiei Europene pentru îndeplinirea jaloanelor și țintelor.

”Cererea de plată 3 nu este blocată. Suntem în dialog constant cu reprezentanții Comisiei Europene, așa cum am fost la fiecare cerere de plată și cum e parcursul firesc al aprobării îndeplinirii țintelor și jaloanelor din PNRR. Fiecare minister coordonator de reformă are dialog cu CE, actualizări de informații și stadiul jaloanelor. Ne așteptăm la finalizarea cu succes a procesului și intrarea banilor în bugetul țării”, a transmis, miercuri, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Cererea de plată 3 nu este blocată. Suntem în dialog constant cu reprezentanții Comisiei Europene
Adrian Câciu,
Adrian Câciu: “Cererea de plată 3 nu este blocată. Suntem în dialog…