CEC Bank acuză: Controlul ANPC privind calculul ratelor bancare pare făcut pe repede înainte6Foto© observatornews.ro

CEC Bank acuză: Controlul ANPC privind calculul ratelor bancare pare făcut pe repede înainte

, 9 știri, 29 vizualizări

ANPC a amendat joi alte 8 bănci, pe lângă cele 11 de săptămâna trecută, pentru practici comerciale incorecte legate de faptul că în primii ani „își trage” mai întâi dobânda cu 75% din totalul ratei.

CEC Bank respectă cu strictețe prevederile legale care stabilesc modalitatea de contractare și rambursare a unui credit bancar, dar nu întelege scopul acestui control, în condițiile în care clienților le sunt prezentate toate variantele de rambursare în momentul în care acestia iau un credit. Iar acest lucru se putea verifica foarte usor în orice unitate bancară.

Acest control pare făcut pe repede înainte iar vinovatul se pare că era deja cunoscut înainte de finalizarea investigației. Nu întelegem ce se urmărește prin această acțiune întreprinsă de ANPC, în condițiile în care banca oferă opțiunea de plată cu rate descrescatoare clienților. Aceștia au posibilitatea ca, după ce inițial au selectat opțiunea de rambursare în rate egale sau descrescătoare la începutul creditului, să opteze pentru modificarea tipului de rambursare a ratelor odată cu trecerea timpului.