Cel mai în vârstă donator de organe© bzi.ro

Cel mai în vârstă donator de organe

, 6 știri, 15 vizualizări

O echipă de medici de la Spitalul Parhon a efectuat două transplanturi renale, după ce familia unei persoane aflată în moarte cerebrală a decis să doneze rinichii acesteia.

Dr. Raluca Neagu, coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iași, a declarat că viața a doi pacienți aflați în suferință din cauza unor afecțiuni renale grave s-a schimbat în bine prin bunăvoința familiei unui pacient aflat în moarte cerebrală. „Cei doi pacienți se aflau pe lista de așteptate. Rinichii prelevați au fost transplantați la Spitalul Clinic Dr.C. I. Parhon din Iași. Mulțumim familiei donatorului pentru bunătatea de care a dat dovadă ajutând prin gestul lor un semen necunoscut”, a declarat dr Raluca Neagu, coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iași.

„Este cel mai bătrân donator pe care l-am avut. Era un pacient de 76 de ani, intoxicat cu monoxid de carbon, de la care s-au putut preleva doar rinichii, țesutul nici nu intra în discuție din cauză că suferise arsuri pe o suprafață mare de corp, iar restul organelor la această vârstă nu erau eligibile pentru transplant”, a mai declarat Neagu, care a făcut cunoscut că este a treia prelevare de organe făcută în cursul acestui an de la o persoană aflată în moarte cerebrală.