China avertizează Statele Unite, după ce o navă militară americană a tranzitat Strâmtoarea Taiwan3Foto© stirileprotv.ro

China avertizează Statele Unite, după ce o navă militară americană a tranzitat Strâmtoarea Taiwan

, 4 știri, 22 vizualizări

Armata americană a anunțat că distrugătorul USS Chung-Hoon, din clasa de nave militare Arleigh Burke, a tranzitat Strâmtoarea Taiwan joi. "Tranzitul navei USS Chung-Hoon prin Strâmtoarea Taiwan demonstrează angajamentul Statelor Unite în favoarea unei zone Indo-Pacifice libere și deschise", a comunicat armata americană.

Administrația Chinei a condamnat acțiunea și a avertizat Statele Unite. "China se opune ferm acțiunilor de acest fel și îndeamnă Statele Unite să înceteze provocarea de probleme, escaladarea tensiunilor și subminarea păcii și stabilității în zona Strâmtorii Taiwan", a transmis Liu Pengyu, purtătorul de cuvânt al Ambasadei chineze din Washington, potrivit agenției Reuters.

"Navele militare americane fac frecvent demonstrații de forță în numele exercitării libertății de navigație. Nu este vorba despre menținerea unei regiuni libere și deschise. China va continua să fie în alertă la nivel ridicat și este pregătită să riposteze la toate amenințările și provocările, în orice moment; China va acționa în mod determinat pentru a-și proteja suveranitatea națională și integritatea teritorială", a atras atenția oficialul chinez.