Cine este românca selectată de NASA pentru a trăi ca pe Marte timp un an10Foto2Video© stirileprotv.ro

Cine este românca selectată de NASA pentru a trăi ca pe Marte timp un an

, 11 știri, 39 vizualizări

Irina Anca Șelariu urmează să fie unul dintre cei patru participanți, selectați pentru o misiune specială NASA. Echipa de cercetători va simula viața pe Marte, timp de un an, în cadrul unui experiment. Oamenii de știință vor avea parte de numeroase provocări și situații limită.

Cei patru oameni de știință de vor îmbarca într-o călătorie simulată, începând cu luna iunie a acestui an. După ce și-a obținut licența în filologie, la Universitatea din Transilvania, din Brașov, Anca Șelariu a vrut să descopere cât mai mult din tainele Universului, lucru care a pasionat-o încă de mic copil.

„Când aveam 4 ani, bunicul mi-a spus că Universul este infinit. A trebuit să fac un pas înapoi și să-mi imaginez asta. Și am început să cumulez cunoștințe din domenii umaniste, din științe, dintr-o varietate de domenii și am observat un lucru: că, de fapt, toți vorbesc aceeași limbă cu care au încercat să picteze acest mister multidimensional al vieții”, a povestit ea, în cadrul ediției TEDX Talks, din anul 2018.