Ciolacu le scrie Ursulei von der Leyen și lui Frans Timmermans că statul de drept din România este pus în pericol3Foto© antena3.ro

Ciolacu le scrie Ursulei von der Leyen și lui Frans Timmermans că statul de drept din România este pus în pericol

, 10 știri, 38 vizualizări

Marcel Ciolacu acuză, în scrisoarea rimisă oficialilor europeni, că deciziile privind SRTv și SRR au fost respinse de către Curtea Constituțională, faptul că partidele de la guvernare „au încălcat procedurile parlamentare în cadrul moțiunii simple împotriva ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene prin numărarea ilegală a voturilor” și tot partidele de guvernare ar fi decis demiterea Avocatului Poporului fără să respecte procedurile legale.

„Ca lider al opoziției din țara mea, mă bucur să știu că românii se pot baza pe prieteni ca dumneavoastră, care pun drepturile și securitatea poporului înainte de toate. De aceea, având în vedere recentele evenimente din România, mă simt obligat să vă informez că democrația și respectul pentru statul de drept sunt puse în pericol în mod serios de partidele de guvernământ din țara noastră și cer ajutorul Comisiei Europene în gestionarea abuzurilor comise de partidele de la guvernare”, a explicat președintele PSD.

Liderul social-democraților a adăugat că Opoziția este la dispoziția Comisiei Europene „pentru identificarea unor soluții adecvate, astfel încât să fie evitată situația în care România alunecă pe o cale nedemocratică". În plus, Ciolacu a mai subliniat că liderii partidelor din Coaliție au „un limbaj dublu, la nivel internațional, care poate fi ușor demontat”.