Ciolacu: Nu se mărește TVA-ul. Vă spun, mă tatuez pe mână3Foto© euractiv.ro

Ciolacu: Nu se mărește TVA-ul. Vă spun, mă tatuez pe mână

, 5 știri, 0 vizualizări

”Nu se mărește TVA-ul. Vă spun, mă tatuez pe mână, nu se mărește TVA-ul. Nu va crește nicio cotă unică. (...) Va rămâne 10% pe venit. Cum să crească cota unică pe venit de la 10% la 16% când noi avem cea mai mare impozitare a muncii la venituri mici și medii din Europa? Ce om normal, la cap, ar face acest lucru?”, a declarat Ciolacu.

El a fost întrebat, de asemenea, dacă cotele reduse de TVA ar putea crește la 19%.

”Anul viitor avem două lucruri. S-a renegociat, trebuiau venituri mai mari din PIB, de 2,5 puncte procentuale, și am negociat să fie doar de 1,1 puncte procentuale. E sustenabil, fiindcă acest lucru îl poți face și din reducerea cheltuielilor și dintr-o mult mai bună colectare, ținând cont că începem să ne apropiem cu digitalizarea, dar și cu o gestionare a banului public mult mai bună.

Și eu repet, cel puțin în zona de sănătate și mi-aș dori și în zona educației unde sunt cele mari cheltuieli în acest moment în România să fie achizițiile centralizate. La nivelul Ministerului de Finanțe, o seringă trebuie să coste la fel și la Cluj și la Buzău”, a explicat premierul.