Ciucă dă asigurări: PNL continuă să susțină cota unică, noi nu susținem introducerea de taxe și impozite noi5Foto© zf.ro

Ciucă dă asigurări: PNL continuă să susțină cota unică, noi nu susținem introducerea de taxe și impozite noi

, 14 știri, 26 vizualizări

„Am făcut mențiunea acum două zile - nu se discută despre impozitul progresiv. Nu există în momentul de față altă formulă de impozitare, ci există analize și studii care se derulează în grupul de lucru înființat la nivelul Ministerul Finanțelor.

Odată ce vor finaliza aceste măsuri de optimizare fiscală, vom trece la etapele de consultare cu instituțiile de specialitate, mediul academic, mediu de businnes, cu mediul asociativ, astfel încât să avem o decizie care să vină să sprijine tot ceea ce înseamnă atât colectarea banilor la bugetul de stat, cât și sprijinul pe care trebuie să îl acorde mediului de afaceri, pentru că această creștere economică se datorează în mare măsură dialogului pe care l-am avut cu mediul de afaceri, dialogului cu instituțiile de specialitate și de asemenea, dialogului cu investitorii români și străini și încrederii pe care am reușit să o dăm până acum că avem proiecte concrete, predictibilitate și stabilitate în acest domeniu”, spune premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL.

„Noi nu susținem introducerea de taxe și impozite noi”, a menționat Ciucă, potrivit Mediafax.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunța luni o „redimensionare” a impozitelor, „dar asta nu înseamnă că mărim taxele”. El pledează în continuare pentru introducerea impozitului progresiv: „Ne mințim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”.