Ciucă le-a spus sindicaliștilor din educație că momentul ales pentru grevă este „cel mai prost din ultimii 10 ani”2Foto© libertatea.ro

Ciucă le-a spus sindicaliștilor din educație că momentul ales pentru grevă este „cel mai prost din ultimii 10 ani”

, 5 știri, 21 vizualizări

Cel mai prost din ultimii zece ani. Așa ar fi spus premierul Ciucă la întîlnirea cu sindicatele din Educație, și e încă neclar dacă s-a referit la momentul ales pentru grevă sau ar fi scăpat, pur și simplu, pe gură o evaluare de sine. De altfel, dacă-i asculți aiuristicul monolog de la negocieri, dilema dispare.

Îndreptățita grevă a profesorilor l-a surprins pe Nicu în timp ce-și împacheta viitorul politic în valiza de lemn și se pregătea să-și ia o permisie de un an și jumătate pe poziția de vicepremier. Nu avea de gînd să se ducă în fruntea Senatului, așa cum se zvonise, ci dorea să rămînă în Guvern, în apropierea banilor, acolo de unde rebelii PNL nu l-ar fi putut doborî din fruntea partidului. Iar pentru asta nu s-ar fi dat înapoi de la umilința de a-i fi subaltern lui Marcel.

Neașteptată îndîrjire la o ființă cu aparență placidă, despre care erai înclinat să crezi că nu depășește rolul de animal de sacrificiu, pus de Iohannis să rumege lîngă altar și să aștepte, mulțumit și inconștient, hotărîrea zeului. Dar Nicu se pare că e mai mult decît atît. De sub pielea-i de taur blînd răzbat, iată, sete de putere, calcule și umori.

Am căzut din elicopter. Medicii nu îmi dădeau șanse de supraviețuire
Valentin Popa,
Povestea emoționantă a unui învingător. Valentin Popa: „Am căzut din…