Cod roșu de ninsori abundente și viscol în șase regiuni din Bulgaria42Foto1Video© observatornews.ro

Cod roșu de ninsori abundente și viscol în șase regiuni din Bulgaria

, 110 știri, 32 vizualizări

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie și Hidrologie local, în perioada 25 – 26 noiembrie 2023, întregul teritoriu va fi afectat de precipitații abundente sub formă de ploaie și ninsoare, însoțite de vânt.

-cod roșu pentru regiunile Montana, Vrața, Loveci, Gabrovo, Veliko Târnovo și Ruse. Cantitatea de precipitații va fi de 40-65 mm, stratul de zăpadă va atinge 30 cm, prezența viscolului va duce la formarea de troiene de zăpadă și apariția poleiului; rafalele de vânt vor atinge o viteză de până la 90km/h;

-cod portocaliu pentru regiunile Vidin, Sofia-regiune, Sofia-capitală, Pleven, Târgoviște, Razgrad, Kârdjal, Haskovo, Pernik, Kjustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Smoliyan, Stara Zagora, Sliven, Yambol, Șumen, Varna, Dobriciși Silistra. Cantitatea de precipitații va fi de 35-65 mm, cu posibilități de intensificări de peste 30 mm. Stratul de zăpadă va atinge 10 – 30 cm, prezența viscolului va duce la formarea de polei și apariția ceței.