Comisia Europeană vrea să impună taxe vamale de 25% pentru mașinile electrice din China - presă13Foto© observatornews.ro

Comisia Europeană vrea să impună taxe vamale de 25% pentru mașinile electrice din China - presă

, 19 știri, 24 vizualizări

Comisia Europeană va comunica miercuri producătorilor auto că va impune tarife vamale suplimentare, de până la 25%, pentru vehiculele electrice importate din China, începând de luna viitoare, a dezvăluit Financial Times citând surse din apropierea acestui dosar. Executivul comunitar este așteptat să anunțe noile tarife care sunt motivate prin subvențiile excesive de care au beneficiat constructorii auto chinezi, a adăugat Financial Times.

La aproape o lună după ce Washingtonul a mărit de patru ori tarifele pentru vehiculele electrice din China, până la 100%, Bruxelles-ul ar urma să anunțe tarife mult mai mici pentru importurile de automobile electrice produse de constructori chinezi precum BYD și Geely dar și pentru constructorii occidentali, cum este Tesla, care exportă în Europa automobilele asamblate în China.

Decizia Bruxelles-ului vine într-un moment în care constructorii auto europeni se luptă cu un val de automobile electrice ieftine oferite de rivalii chinezi.