Congresul CORESTA 2024: Oportunitati de colaborare pentru reducerea riscurilor asociate fumatului5Foto© realitatea.net

Congresul CORESTA 2024: Oportunitati de colaborare pentru reducerea riscurilor asociate fumatului

, 5 știri, 8 vizualizări

Ediția 2024 a Congresului Centrului de Cooperare pentru Cercetare Științifică în domeniul Tutunului - CORESTA a avut loc săptămâna trecută la Edinburgh. În cadrul Congresului s-au reunit peste 500 de delegați, experți de top din partea organizațiilor membre și non-membre ale Centrului, din peste 30 de țări, inclusiv companii, institute de cercetare, laboratoare, asociații și organisme de reglementare.

Congresul din acest an, cu tema „Accelerarea politicilor de reducere a riscurilor asociate fumatului prin colaborare științifică”, pune accent pe angajamentele BAT de a construi o lume fără fum (Smokeless World) și de a oferi o soluție ca sute de milioane de fumători care altfel nu ar renunța la acest obicei să facă tranziția către alternative care nu ard tutunul.

Evenimentul a facilitat dialogul internațional cu privire la cele mai bune practici în cercetarea științifică legată de produsele cu tutun și nicotină, subliniind de asemenea rezultatele cercetărilor științifice ale membrilor CORESTA. Prin dialog și acțiuni concrete, conferința joacă un rol esențial în sprijinirea tranziției de la fumat la alternative fără fum.