Contrabandist împușcat în cap, după ce a lovit cu mașina un polițist de frontieră10Foto© stirileprotv.ro

Contrabandist împușcat în cap, după ce a lovit cu mașina un polițist de frontieră

, 11 știri, 62 vizualizări

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Botoșani, Minodora Răcnea, tânărul de 28 de ani a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor de frontieră și l-a acroșat cu autoturismul pe unul dintre agenți. În momentul respectiv, unul dintre polițiști a folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri spre mașina suspectului.

“Polițiști de frontiera de la SPF Românești, aflați în misiune pe raza localității Santa Mare, au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism suspect a fi implicat în activități de contrabandă cu țigări. Șoferul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor de frontieră, mai mult, a accelerat către aceștia, intenționând să-i accidenteze.

Unul dintre polițiștii de frontieră a fost acroșat de către autoturism. În consecință, colegii noștri au folosit armamentul din dotare, cu respectarea procedurilor legale în vigoare, au efectuat somație regulamentară, fiind executate mai multe focuri de armă, atât în aer, cât și asupra autoturismului“, a precizat oficialul STPF.