Coronavirus: Prima imagine a variantei Omicron evidentiaza numarul semnificativ mai mare de mutatii comparativ cu Delta6Foto© hotnews.ro

Coronavirus: Prima imagine a variantei Omicron evidentiaza numarul semnificativ mai mare de mutatii comparativ cu Delta

, 8 știri, 174 vizualizări

Pe imaginea tridimensională, care seamănă cu o hartă, ''observăm că variata Omicron prezintă mult mai multe mutații decât varianta Delta (care la rândul ei prezintă un mare număr de mutații), concentrate preponderent într-o zonă a proteinei care interacționează cu celulele umane'', explică echipa de cercetători.

''Aceasta nu înseamnă automat că aceste variații sunt mai periculoase, ci pur și simplu că virusul s-a adaptat din nou speciei umane generând o altă variantă'', așadar ''alte studii ne vor spune dacă această adaptare este neutră, mai puțin periculoasă ori mai periculoasă'', precizează cercetătorii italieni.

Echipa spitalului Bambino Gesu s-a axat în cercetarea sa asupra studierii mutațiilor la nivelul structurii tridimensionale a proteinei spike. Această proteină, care este partea virusului studiată cu cea mai mare atenție, este responsabilă cu recunoașterea receptorului uman și cu pătrunderea virusului în interiorul celulelor, iar vaccinurile și anticorpii monoclonali acționează asupra acestei proteine.