Cseke Attila: Trebuie să începem să ne pregătim de valul cinci chiar de azi2Foto© antena3.ro

Cseke Attila: Trebuie să începem să ne pregătim de valul cinci chiar de azi

, 6 știri, 20 vizualizări

„Din ziua de vineri, săptămâna trecută, au obligația, dar și libertatea de a analiza situația punctual, pe fiecare unitate sanitară, și în cazul în care consideră că este nevoie de prioritizarea internărilor și a intervențiilor chirurgicale, atunci pot să păstreze spitalul respectiv numai pe internări COVID. În cazul în care consideră că nu mai sunt atâția pacienți, situațiile diferă totuși de la un spital la altul, atunci pot să înceapă să primească și pacienți non-COVID.

Această decizie a fost comunicată spitalelor de la sfârșitul săptămânii trecute. Fiecare spital va face această proprie analiză. Știți că am avut solicitări de la spitale care doreau să prelungească acel termen care expira vineri, pentru a fi exclusiv COVID. În situații diferite, este dreptul lor astăzi și am prevăzut și un termen de maxim 10 zile până când, cel puțin în această fază, spitalele pot să păstreze, dacă decid așa, să fie exclusiv Covid.

„De azi chiar trebuie să începem să ne pregătim pentru următorul val. Cel mai important lucru este acela de a ne vaccina. Toate celelalte mesaje și toate celelalte lucruri pe care le face Ministerul Sănătății sunt pe partea de tratament medical. Trebuie să avem termene mai scurte pentru planul de reziliență de paturi”, a declarat ministrul.

Spitalele au 10 zile să decidă dacă vor trata pacienți exclusiv COVID
Attila Cseke,
Autoritățile se pregătesc pentru valul 5. Cseke Attila: ”Spitalele au…