Cum au ajuns la turiștii din Costinești tone de carne expirată5Foto© cancan.ro

Cum au ajuns la turiștii din Costinești tone de carne expirată

, 5 știri, 58 vizualizări

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au descoperit tone de carne și alte produse expirate de ani întregi, în urma unui amplu control realizat în Costinești, la un singur operator economic, care are mai multe puncte de lucru în stațiune. Șeful ANPC susține că nu a mai întâlnit vreodată nereguli de un asemenea nivel.

„A fost vizată activitatea unui singur operator economic cu multe puncte de lucru deschise în Costinești. Informațiile pe care le primiserăm și noi, și colegii noștri legate de punerea pe piață a unor produse în afara termenului de durabilitate minimală s-au confirmat.

Au fost găsite cantități importante de carne, cantități importante de mirodenii, cantități importante de murături, de multe materii prime în afara termenului de durabilitate minimală, asta însemnând câțiva ani, chiar dacă la mirodenii vorbim de trei, patru ani și la produsele din carne putem vorbi de 2-3 ani de când ieșiseră în afara termenului de consum”, a afirmat președintele ANPC, Horia Constantinescu.