Cum au fost păcăliți 33.000 de oameni de o rețea de infractori online. Prejudiciul este de peste 89 de milioane de euro3Foto1Video© stirileprotv.ro

Cum au fost păcăliți 33.000 de oameni de o rețea de infractori online. Prejudiciul este de peste 89 de milioane de euro

, 7 știri, 35 vizualizări

O grupare infracțională a reușit să înșele aproximativ 33.000 de persoane prin metoda „investment fraud” - atragerea de fonduri prin asistență telefonică pentru investiții în platforme online fictive, cu promisiunea unor câștiguri substanțiale. Până în anul 2020, gruparea cauzat un prejudiciu de peste 89 de milioane de euro, conform DIICOT.

Anchetatorii români au făcut șase percheziții într-un dosar pentru destructurarea unui grup infracțional care a pus bazele mai multor centre de asistență telefonică implicate în comiterea de infracțiuni de tip „investment fraud”. Descinderile au avut loc în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile judiciare din Germania, iar concomitent au fost făcute percheziții în Israel, Bulgaria și Georgia, fiind organizat și un centru comun de comandă în cadrul Eurojust, spune DIICOT.

Conform procurorilor, în perioada 2017-2020 un grup infracțional organizat a înființat mai multe centre de asistență telefonică prin intermediul cărora au prejudiciat aproximativ 33.000 de persoane, prin metoda „investment fraud”. Până în anul 2020, gruparea a cauzat un prejudiciu de peste 89 de milioane de euro.