Curtea Constituțională a admis contestația lui Klaus Iohannis la legea privind incitarea la ură sau discriminare4Foto© stirileprotv.ro

Curtea Constituțională a admis contestația lui Klaus Iohannis la legea privind incitarea la ură sau discriminare

, 5 știri, 14 vizualizări

Curtea Constituțională a admis sesizarea președintelui Klaus Iohannis și a stabilit că sunt neconstituționale dispozițiile legii potrivit căreia incitarea la violență, ură sau discriminare împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, șeful statului criticând în sesizare lipsa unor criterii în conținutul normei de incriminare a infracțiunii.

"Curtea Constituțională, în cadrul controlului legilor anterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția formulată de președintele României și a constatat că sunt neconstituționale dispozițiile art.I din Legea pentru modificarea art.369 din Legea 286/2009 privind Codul penal", se precizează înr-un comunicat al CCR.

Președintele a atacat la Curtea Constituțională Legea pentru modificarea art. 369 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, pe motiv că din actul normativ lipsesc criteriile în urma cărora va fi incriminată o astfel de infracțiune.