Curtea de Apel București a respins cererea Euroins România de suspendare a deciziei privind retragerea autoritzației de funcționare5Foto© adevarul.ro

Curtea de Apel București a respins cererea Euroins România de suspendare a deciziei privind retragerea autoritzației de funcționare

, 14 știri, 11 vizualizări

Curtea de Apel București a respins, joi, ca neîntemeiată, cererea Euroins România de suspendare a Deciziei prin care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dispus retragerea autorizației de funcționare a asigurătorului, conform Agerpres.

"Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ia act de hotărârea pronunțată astăzi, 27.04.2023, de Curtea de Apel București, în dosarul nr. 2441/2/2023, prin care instanța a respins, ca neîntemeiată, cererea Societății Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A. de suspendare a Deciziei A.S.F. nr. 242/17.03.2023, prin care Autoritatea a dispus retragerea autorizației de funcționare a societății, constatarea stării de insolvență și promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva acesteia.

Prin hotărârea pronunțată, la acest moment, instanța confirmă legalitatea și temeinicia măsurilor luate de ASF prin decizia contestată", se precizează în comunicatul citat.