David Popovici participă la Campionatele Naționale de la Otopeni. La câte probe va lua startul fenomenul înotului mondial2Foto© romanialibera.ro

David Popovici participă la Campionatele Naționale de la Otopeni. La câte probe va lua startul fenomenul înotului mondial

, 4 știri, 23 vizualizări

Înotătorul David Popovici, dublu campion mondial și european de seniori, va participa la șase probe individuale din cadrul Campionatelor Naționale de la Otopeni, care se vor desfășura între 5-9 aprilie 2023.

După un cantonament de pregătire la Tenerife (Spania), în luna februarie, David Popovici (CS Dinamo) începe anul cu Naționalele de înot și va concura în probele de 50 m liber, 100 m liber, 400 m liber, 50 m spate, 100 m spate, 50 m fluture, la câteva probe de ștafetă, dar nu și în proba de 200 m liber.

„În această perioadă ne-am concentrat pregătirea pe dezvoltarea fizică generală și ‘stabilizarea’ performanțelor. Sunt pași importanți pentru un tânăr aflat în proces de maturizare cu scopul de a preveni accidentările și a reduce solicitările specifice sportului de performanță. David va concura la 50 m liber, 100 m liber, 400 m liber, 50 m spate, 100 m spate și 50 m fluture. Sigur, va participa și la câteva din ștafetele clubului. Ne-am dori să vedem progres la celelalte procedee și probe”, a spus Adrian Rădulescu, antrenorul sportivului legitimat la CS Dinamo.