David Popovici se va caza în afara Satului Olimpic și va avea protecție privată acoperită din resurse proprii5Foto© stirileprotv.ro

David Popovici se va caza în afara Satului Olimpic și va avea protecție privată acoperită din resurse proprii

, 10 știri, 11 vizualizări

''Jocurile Olimpice de la Paris se apropie cu pași repezi și urmează o perioadă de pregătire intensă ce necesită un mare efort atât fizic, cât și mental. Este esențial ca un sportiv care participă la o competiție atât de importantă, să aibă liniștea atât de necesară pregătirii. În acest proces este implicată și logistica, dincolo de odihna necesară și minimele nevoi ce ne ajută în menținerea rutinei și concentrării.

Logistica implică și o simplificare practică, în cazul de față, cazarea în afara Satului Olimpic, având în vedere condițiile speciale din Paris și distanța dintre baza de concurs și Satul Olimpic. Asigurarea protecției și siguranței sportivilor și echipelor lor reprezintă în egală măsură o necesitate vitală și o prioritate pentru toate delegațiile care vor veni la Jocurile Olimpice, delegații ce urmează protocolul de securitate cerut de organizatori'', a explicat Popovici.

''În urma analizării situației de către echipa mea, FRNPM, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și cu acceptul clar al acestor instituții, cazarea în afara Satului Olimpic a apărut natural și a fost aleasă ca fiind cea mai bună varianta în cazul meu. Această idee a apărut în urmă cu mai mult de un an și a fost o decizie de echipă, la fel cum a fost și în cazul altor sportivi care merg la aceeași competiție (canotaj, kaiac-canoe). Hotelul de lux la care se face referire este un hotel obișnuit de 3 stele'', a subliniat fostul campion european și mondial.