Depeche Mode - Memento Mori3Foto1Video© observatornews.ro

Depeche Mode - Memento Mori

, 4 știri, 15 vizualizări

O lansare Depeche Mode rămâne un eveniment remarcabil în lumea muzicală. Chiar dacă unii nu-i digeră sau au cine știe ce prejudecăți, acest grup e în categoria entităților puternice, care își pregătesc foarte serios noile creații. De aceea fiecare album al lor e atât de așteptat.

Un disc de-al lor are în mod regulat consistența operei muzicale complexe, care exprimă accesibil un conținut sofisticat. Martin Gore are sunetele și acordurile lui, nu lasă un ritm să curgă fără să atragă atenția prin accent, nuanțe și sincope, iar Dave Gahan oferă regulat prezentarea ideală, într-un stil impecabil realizat în plan vocal și vizual. E pentru prima oară în peste 20 de ani când Depeche Mode fac un album legat, cu sens muzical și implicare emoțională.

Ceva i-a legat, mai mult ca altă dată, iar asta a fost pierderea lui Fletch. Majoritatea pieselor au fost concepute înainte de moartea lui, dar înregistrările, mai ales vocea, au fost trase după, de aceea interpretarea e sensibilă, textele, oricum bune, au un înțeles mai profund, pe fondul unor orchestrații mai puțin sofisticate.