Dezvoltatorul român de jocuri video Amber se extinde cu un birou în Ucraina și vrea să angajeze 60 de specialiști până la finalul lui 20222Foto© jurnalul.ro

Dezvoltatorul român de jocuri video Amber se extinde cu un birou în Ucraina și vrea să angajeze 60 de specialiști până la finalul lui 2022

, 4 știri, 9 vizualizări

Dezvoltatorul român de jocuri video Amber, cu afaceri care au depășit pragul de 20 milioane de dolari la finalul anului 2020, anunță extinderea pe plan internațional și deschiderea unui nou studio în Kiev, Ucraina, arată un comunicat transmis de reprezentanții companiei. În prezent, Amber este prezent în București, Botoșani, Guadalajara, Montreal, San Francisco și Los Angeles.

„O plajă extinsă de talente într-o comunitate de gaming înfloritoare și o legătură culturală cu celelalte birouri din Europa de Est au făcut ca Amber să-și extindă operațiunile în Ucraina, creând noi oportunități de creștere. Prezența pe piața ucraineană întărește puterea creativă și transmite un mesaj de sprijin al companiei pentru echipa din Kiev și pentru ecosistemul mai larg de dezvoltare a jocurilor din țară”, a spus Jaime Gine, CEO-ul Amber.

El a adăugat că unul dintre obiectivele studioului ucrainean este să devină partenerul principal în dezvoltarea de jocuri AAA (jocuri cu bugete mari) și PC din țară.