Două reactoare de 16 milioane de euro, puse în funcțiune la Petromidia2Foto© zf.ro

Două reactoare de 16 milioane de euro, puse în funcțiune la Petromidia

, 5 știri, 26 vizualizări

Rompetrol Rafinare a introdus în fluxul operațional al rafinăriei Petromidia două reactoare moderne, parte din instalația de Hidrofinare Distilat de Vid (HDV), care urmează să atingă parametri operaționali optimi în cel mai scurt timp, investiția ridicându-se la circa 16 milioane de dolari, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al companiei, investiția, implementată în cadrul reviziei generale recent finalizate, va duce la creșterea cantităților de catalizator încărcat. Integrarea reactoarelor în producție a fost marcată în prezența reprezentantului Guvernului României - consilierul de stat Florin Spătaru - și a ambasadorul Kazahstanului în România, Yerlik Ali, aflați miercuri în vizită oficială pe platforma Petromidia.

Rolul instalației HDV este prelucrarea/hidrofinarea amestecurilor de motorină rezultate din procesele tehnologice ale altor instalații din fluxul operațional, în vederea eliminării compușilor cu sulf și, implicit, obținerea de componenți EURO 5 pentru producția finală de motorină.