Dräxlmaier va construi la Timișoara prima fabrică de baterii pentru mașini electrice din România10Foto© wall-street.ro

Dräxlmaier va construi la Timișoara prima fabrică de baterii pentru mașini electrice din România

, 13 știri, 44 vizualizări

„Prin investiția de 200 de milioane de euro în următorii șase ani în e-mobilitate anunțată acum, orașul nostru se poziționează ca un jucător important pe piața națională și europeană a tehnologiilor verzi. Sper ca această investiție să atragă după sine și alte proiecte în acest domeniu, dar și forță de muncă înalt calificată pentru cele 1000 de locuri de muncă pe care compania germană le va crea în Timișoara”, a scris pe facebook Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara.

Dräxlmaier Timișoara a anunțat la finalul anului trecut că dezvoltă producția pentru componente E-mobility după un anunț inițial lansat în februarie 2020. Compania a deschis în septembrie 2019 în Thailanda o nouă fabrică de baterii pentru mașinile plug-in hybrid ale BMW. În plus, în mai anul trecut compania germană a demarat producția în apropiere de Stuttgart a sistemului de baterii pentru Porsche Taycan, primul automobil sport electric de la Porsche.

Lisa Dräxlmaier Autopart România a solicitat Primăriei Timișoara la începutul anului trecut acordul pentru realizarea unui PUZ pentru extinderea zonei industriale din oraș. Compania deține în Timișoara un teren de 130.000 mp pentru care are un plan de dezvoltare pe o perioadă de 15 ani. Complexul va cuprinde cinci clădiri de producție concentrate în jurul unei clădiri-nucleu.