„Excluderea” lui Trump se judecă la Curtea Supremă a SUA: Un caz exploziv din punct de vedere politic© observatornews.ro

„Excluderea” lui Trump se judecă la Curtea Supremă a SUA: Un caz exploziv din punct de vedere politic

, 5 știri, 48 vizualizări

Curtea Supremă a SUA a acceptat să analizeze dacă statul Colorado poate să îl interzică pe Donald Trump de pe buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale, pregătind terenul pentru o decizie juridică care ar putea deveni un punct de referință și care va avea implicații pentru alegerile din 2024 din SUA, scrie FT.

Curtea Supremă a confirmat vineri seara târziu că va audia cazul, argumentele fiind stabilite pentru 8 februarie. Acest lucru plasează orice decizie pe o traiectorie de coliziune cu procesul alegerilor primare prezidențiale, care va începe la 15 ianuarie cu adunările electorale din Iowa, urmate de alegerile primare din New Hampshire la 23 ianuarie.

Trump rămâne favorit în topul republicanilor care se luptă pentru nominalizarea partidului. Poziția sa în sondajele de opinie nu a făcut decât să se îmbunătățească în ultimele luni, pe măsură ce problemele sale juridice s-au agravat.