Fără nici o cale de ieșire dintr-un război care se înrăutățește, opțiunile lui Zelenski arată rău, scrie Washington Post2Foto© observatornews.ro

Fără nici o cale de ieșire dintr-un război care se înrăutățește, opțiunile lui Zelenski arată rău, scrie Washington Post

, 6 știri, 55 vizualizări

Zelenski a declarat că Ucraina nu va accepta nimic mai puțin decât recuperarea întregului său teritoriu, inclusiv a teritoriilor pe care Rusia le controlează din 2014. Dar, având în vedere că liniile de luptă s-au schimbat puțin în ultimul an, recucerirea militară a zonelor din estul și sudul Ucrainei pe care Rusia le ocupă acum - aproximativ 20% din țară - pare din ce în ce mai puțin probabilă, scrie news.ro.

Negocierea cu liderul rus Vladimir Putin pentru a pune capăt războiului - lucru pe care Zelenski l-a respins cât timp trupele rusești rămân pe teritoriul ucrainean - este toxică din punct de vedere politic. Opinia publică ucraineană se opune enorm de mult renunțării la teritorii, iar Putin nu s-a arătat dispus să accepte nimic în afară de capitularea Ucrainei în fața cererilor sale.

Statu quo-ul este îngrozitor, în condițiile în care lupta se află acum într-un impas, iar ucrainenii mor zilnic pe câmpul de luptă. Dar o încetare a focului este, de asemenea, un eșec, spun ucrainenii, pentru că le-ar da rușilor doar timp să-și refacă forțele.