Fostul ministru Mihnea Costoiu condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității6Foto© libertatea.ro

Fostul ministru Mihnea Costoiu condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității

, 8 știri, 50 vizualizări

Mihnea Costoiu, rectorul Politehnicii din București,  a fost condamnat joi la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu în dosarul bazei „Cutezătorii”, de Înalta Curte de Casație și Justiție. El a  fost acuzat că ar fi prejudiciat Ministerul Educației cu peste 10 milioane de euro printr-un act încheiat cu Fundația „Dinu Pescariu” în 2009. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Potrivit decizie instanței, judecătorii au dispus suspendarea executării celor trei ani sub supraveghere, pe un termen de încercare de trei ani, perioadă în care Mihnea Costoiu trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile în cadrul ADP – Sector 1 sau Arhiepiscopia Bucureștilor.

„808/1/2018 – În baza art.132 din Legea nr.78/2000 raportat la art. 297 alin.(1) din Codul penal, cu aplicarea art.5 din Codul penal, prin înlăturarea dispozițiilor art.309 din Codul penal, condamnă pe inculpatul Costoiu Mihnea Cosmin (…), la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, potrivit minutei de sentință de la Înalta Curte de Casație și Justiție.