​Fostul primar fugar al Slatinei, Minel Prina, condamnat în dosarul lui Darius Vâlcov, a fost adus în țară4Foto© realitatea.net

​Fostul primar fugar al Slatinei, Minel Prina, condamnat în dosarul lui Darius Vâlcov, a fost adus în țară

, 10 știri, 18 vizualizări

Fostul primar al municipiului Slatina Minel Prina a fost adus în țară în noaptea de 13/14 decembrie 2023. Prina are de ispășit o pedeapsă de patru ani și șase luni de închisoare în dosarul de corupție în care a fost condamnat alături de fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov.

„Doar cine nu vrea să vadă mai poate spune că statul român nu face eforturi incredibile în aducerea fugarilor în țară. În fiecare zi ne ocupăm de acest subiect, este prioritate de agendă pentru guvern. Fugarul Minel Florin Prina, fostul primar al Municipiului Slatina, a fost adus în țară. În această noapte a ajuns la penitenciarul Rahova. Era ultimul fugar dintre condamnații în același dosar cu Darius Vâlcov care se sustrăgea de la pedeapsă. El are de executat 4 ani și 6 luni de închisoare. Și în acest dosar, se face justiție până la capăt!”, este mesajul Alinei Gorghiu, ministrul Justiției.

Prina a fost condamnat în cauza cunoscută drept „Dosarul tablourilor", în care a fost condamnat la 6 ani de detenție și Darius Vâlcov, fost ministru al Finanțelor și fost primar al municipiului Slatina, pentru trafic de influență și spălare de bani.