Gabriela Firea: Voucherele pentru creșterea natalității sunt gratuite© romaniatv.net

Gabriela Firea: Voucherele pentru creșterea natalității sunt gratuite

, 6 știri, 10 vizualizări

„Important pentru persoanele înscrise în Programul pentru creșterea natalității! Voucherele sunt gratuite și nu trebuie plătită nici o sumă pentru emiterea lor. Sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei este complet gratuit! Am aflat cu stupefacție de la unele cupluri înscrise în acest program că li se solicită taxe de 1.000 de lei pentru emiterea voucherelor!!! Sunt extrem de neplăcut surprinsă!”, a postat Firea.

Ministrul spune că asemenea fapte pun într-o lumină nefavorabilă un demers onorabil și de mare succes: „Este complet ilegal, iar ministerul va sesiza instituțiile abilitate. În cazul în care vă este solicitată din partea farmaciilor sau a clinicilor incluse în program vreo plată pentru emiterea voucherelor vă rog să nu o achitați și să ne semnalați acest lucru!

Taxa de imprimare și expediere a voucherelor este achitată integral de către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, conform obligațiilor contractuale dintre părți. De asemenea, fac un apel la reprezentanții farmaciilor și clinicilor care au recurs la astfel de practici să înceteze perceperea unei astfel de taxe!