Hidroelectrica, contract de 188 de milioane de euro pentru retehnologizarea amenajării Vidraru3Foto© puterea.ro

Hidroelectrica, contract de 188 de milioane de euro pentru retehnologizarea amenajării Vidraru

, 6 știri, 41 vizualizări

Compania de stat Hidroelectrica (simbol bursier H2O) a anunțat luni seară că a semnat contractul pentru realizarea lucrărilor de retehnologizare a Amenajării Hidroenergetice Vidraru cu o asociere formată din Electromontaj (lider) și croații de la Koncar – Engineering, având ca subcontractant pe Butan Grup, ca urmare a finalizării procedurii de atribuire prin licitație deschisă. Prețul contractului este de 188 mil. euro, urmând ca lucrările să fie realizate în 84 de luni.

„Atribuirea acestui contract reprezintă un pas important pentru modernizarea și eficientizarea infrastructurii hidroenergetice a companiei. Retehnologizarea Vidraru va asigura nu doar o capacitate crescută de producție a energiei regenerabile, dar și un impact pozitiv asupra stabilității rețelei energetice naționale.

Suntem încrezători că parteneriatul cu Electromontaj și asociații săi va aduce rezultate remarcabile. Această investiție majoră subliniază angajamentul Hidroelectrica de a moderniza și optimiza capacitățile sale de producție, asigurând astfel o contribuție semnificativă la obiectivele naționale și europene de energie regenerabilă și sustenabilitate”, spune Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica.