Intră în vigoare decizia privind neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei© romaniatv.net

Intră în vigoare decizia privind neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei

, 5 știri, 0 vizualizări

"Astăzi, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, intră în vigoare și decizia privind neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei. O măsură care se aplică tuturor pensiilor din sistemul public, dar și pentru cel de apărare și ordine publică și care completează reforma pensiilor intrată în vigoare la 1 septembrie, prin care am eliminat inechitățile și am făcut dreptate pentru 3,8 milioane de pensionari", a scris Ciolacu pe Facebook.

El a precizat că astfel de măsuri se adaugă altor decizii de protecție socială promovate de Guvern pentru vârstnicii cu venituri mici.

"De aceea, am decis creșterea unor plafoane de venituri pentru care pensionarii primesc sprijin pentru achiziția de alimente și medicamente sau pentru plata facturilor la încălzire. Prin toate aceste măsuri și reforme, cred că am demonstrat că prezența noastră la guvernare reprezintă cea mai sigură garanție pentru pensionari că interesele lor sunt apărate și corect reprezentate în actul de guvernare. Pentru că asta înseamnă respect față de cei care au muncit o viață! La mulți ani, tuturor părinților și bunicilor noștri!", a arătat premierul.