Vom avea un nou proiect nuclear la Doicești. Nuclearelectrica a obținut un angajament financiar de 99 milioane dolari© stirileprotv.ro

Vom avea un nou proiect nuclear la Doicești. Nuclearelectrica a obținut un angajament financiar de 99 milioane dolari

, 4 știri, 11 vizualizări

RoPower Nuclear SA, compania de proiect pentru dezvoltarea de reactoare modulare mici (SMR) în România pe locul fostei centrale electrice pe cărbune din Doicești, Dâmbovița, înființată de Nuclearelectrica și Nova Power & Gas, a obținut recent o finanțare de 99 milioane de dolari din partea Băncii de Export-Import a SUA (EXIM) pentru dezvoltarea proiectului cu reactoare modulare mici (SMR) la Doicești.

Angajamentul face parte dintr-un pachet inițial de finanțare în valoare de 275 milioane de dolari, care include contribuții semnificative de la alte instituții internaționale, precum Corporația Financiară pentru Dezvoltare Internațională a SUA (DFC) și parteneri privați.

„Proiectul reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR) de la Doicești este un semnal puternic dat de România, împreună cu partenerul strategic, Statele Unite ale Americii. Un semnal pentru independență și securitate energetică, un semnal pentru inovare, un semnal pentru o tranziție verde pragmatică, de la cărbune la energie nucleară, tot o formă de producție în bandă, un semnal bazat pe competitivitatea României în sectorul nuclear,” spune Ministrul Energiei, Sebastian Burduja.