Iohannis atrage atenția Guvernului după semnalul Comisiei de la Veneția© libertatea.ro

Iohannis atrage atenția Guvernului după semnalul Comisiei de la Veneția

, 10 știri, 15 vizualizări

Klaus Iohannis transmite că opinia Comisiei de la Veneția referitoare la modificările în domeniul justiției reprezintă „o reconfirmare clară, cu argumente juridice solide, a prejudiciului adus funcționării sistemului judiciar prin intervenția abuzivă a Guvernului de a legifera defectuos și în favoarea unor interese particulare sau de grup”. Iohannis  face referire, dezaprobator, în reacția sa, și la Secția de anchetare a magistraților.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, atrage atenția Guvernului asupra noului semnal de alarmă transmis de către Comisia Europeană pentru Democrație prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneția) în Opinia referitoare la modificările succesive ale legilor justiției prin ordonanțe de urgență, adoptată astăzi, 21 iunie a.c.

Președintele Klaus Iohannis evidențiază că Opinia Comisiei de la Veneția reprezintă o reconfirmare clară, cu argumente juridice solide, a prejudiciului adus funcționării sistemului judiciar prin intervenția abuzivă a Guvernului de a legifera defectuos și în favoarea unor interese particulare sau de grup, și nu în beneficiul cetățeanului.