Iohannis, despre compensațiile pe Agricultură: Este regretabil. Noi am făcut sacrificii imense3Foto© romaniatv.net

Iohannis, despre compensațiile pe Agricultură: Este regretabil. Noi am făcut sacrificii imense

, 9 știri, 39 vizualizări

„Cred că e foarte important să vedem ce vrem să facem noi ca și stat. Noi sprijinim Ucraina, fiindcă așa este corect. Noi nu putem trece peste faptul că Rusia a încălcat toate normele internaționale, a atacat un stat independent. Pe de altă parte, orice război creează un stres major și cu cât ești mai aproape de el, stresul este mai mare. E de înțeles că românii își doresc pace, însă nu se poate ceda așa ușor. Dacă se cedează, toată arhitectura internațională va dispărea. Echilibrul global pe care l-am construit cu sacrificii și foarte greu după al Doilea Război Mondial, e unul corect.

Nu poate fi acceptat ca un stat mare și puternic să facă ce vrea pe glob. De aceea suntem de partea Ucrainei. Condițiile în care se va negocia pacea vor fi găsite de cei implicați. Nu poate nimeni să negocieze peste capul ucrainenilor pacea. Iar ajutorul pe care îl dăm Ucrainei, îl dăm fiindcă suntem convinși că așa este corect”, a declarat Klaus Iohannis.

Chestionat despre faptul că România a fost printre primele state care a semnat contractele pentru achiziția de muniție și care ar fi valoarea acestora, șeful statului a răspuns: „România, de principiu a fost de acord cu acest proiect. E o abordare europeană, nu națională și noi o sprijinim. Ea e gândită să se desfășoare cu bani europeni, printr-o agenție. Nu se dorește o achiziție de tip național și noi suntem de acord cu ea”