Iohannis, semnal pentru coaliție înainte de finalizarea măsurilor fiscale3Foto© stirileprotv.ro

Iohannis, semnal pentru coaliție înainte de finalizarea măsurilor fiscale

, 5 știri, 70 vizualizări

♦ Coaliția va ieși zilele următoare cu proiectul de lege care va conține lista finală a măsurilor fiscale ♦ Din informațiile ZF, cele mai importante modificări sunt la creșterea TVA-ului pentru HoReCa și locuințele care depășesc valoarea de 120.000 de euro, scăderea plafonului pentru impozitarea microîntreprinderilor, creșterea taxelor pe tutun, dividende, jocuri de noroc și sucuri.

Coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR a căzut de acord asupra unui set extins de măsuri fiscale care ar urma să crească încasările la bugetul de stat atât în 2022, cât și în 2023. Potrivit informațiilor ZF azi va mai avea loc o discuție informală în coaliție, urmând ca după aceea proiectul să fie prezentat public și lansat în consultare.

Surse ZF din coaliția de guvernare au confirmat că printre măsurile fiscale se numără reducerea la jumătate a plafonului de 1 mil. de euro pentru microîntreprinderi, creșterea accizelor la tutun, majorarea TVA-ului pentru HoReCa, dar și scăderea pragului pentru locuințele la care se aplică un TVA de 5%.