Kovesi: Parchetul European are nevoie de cel puțin 50 de anchetatori. Avem bani, dar nu și aprobare© stirileprotv.ro

Kovesi: Parchetul European are nevoie de cel puțin 50 de anchetatori. Avem bani, dar nu și aprobare

, 8 știri, 51 vizualizări

„Încă nu avem suficiente resurse. Avem nevoie de mai mult personal, încă cel puțin 50 de persoane aici, în Luxemburg, pentru a putea avea mai mulți analiști de caz și investigatori financiari și pentru a trata toate cazurile pe care le vom primi. Sper că pentru anul viitor vom primi mai multe resurse. Vom lupta pentru asta'', a spus Kovesi în interviul acordat revistei Risk & Compliance Journal, o publicație online a The Wall Street Journal, care a publicat vineri extrase pe site-ul său.

Procurorul-șef european a explicat că a primit mai mulți bani pentru bugetul Parchetului, dar nu a primit aprobarea de a angaja mai mulți oameni. ''Și ce ar trebui să fac, să cumpăr flori pentru birou? Nu, ar trebui să folosim banii într-un mod înțelept. Ar trebui să folosim banii pentru a angaja mai mulți oameni, pentru că avem nevoie de mai mulți oameni. Așa că acum mă aflu în situația (în care cer organului decizional al EPPO) să returneze niște bani (Comisiei Europene) pentru că... nu avem aprobarea de a angaja mai mulți oameni''.

Kovesi a declarat în interviu că, pe baza regulamentului, Parchetul poate coopera cu oricine are informații despre infracțiunile care au fost comise, dacă acestea intră în jurisdicția sa. ''De exemplu, orice companie privată ne poate trimite rapoarte, informații sau plângeri legate de infracțiunile care intră în jurisdicția EPPO. Avem pe site-ul nostru posibilitatea de a trimite această plângere în cele 22 de limbi ale statelor membre participante''.