La câteva ore după ce a primit tancuri, Zelenski cere avioane și rachete cu rază lungă de acțiune4Foto© adevarul.ro

La câteva ore după ce a primit tancuri, Zelenski cere avioane și rachete cu rază lungă de acțiune

, 6 știri, 75 vizualizări

Volodimir Zelenski, care miercuri a împlinit 45 de ani, a primit cadou de ziua lui promisiunea unui livrări de tancuri grele Leopard 2 și Abrams, dar a subliniat că viteza și volumul acestui ajutor sunt elementele-cheie în continuare, în timp ce următoarea etapă a sprijinului militar occidental ar trebui să fie rachetele cu rază lungă de acțiune și avioanele performante.

"Trebuie să permitem, de asemenea, livrarea de rachete cu rază lungă de acțiune către Ucraina, acest lucru este important. De asemenea, trebuie să ne extindem cooperarea privind artileria și trimiterea de avioane de luptă", a îndemnat președintele Zelenski în discursul său zilnic, postat pe rețelele de socializare. Liderul ucrainean a spus că și-a repetat cererea într-un dialog telefonic cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, relatează AFP, citat de Agerpres.

"Astăzi am vorbit cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Trebuie să deblocăm furnizarea de rachete cu rază lungă de acțiune către Ucraina, este important pentru noi să ne extindem cooperarea în domeniul artileriei, trebuie să ajungem la furnizarea de avioane către Ucraina. Și acesta este un vis. Și aceasta este o sarcină. O sarcină importantă pentru noi toți", a spus președintele ucrainean.