Legea evaziunii fiscale, constituțională2Foto© money.ro

Legea evaziunii fiscale, constituțională

, 7 știri, 19 vizualizări

Curtea Constituțională a decis astăzi. Legea, adoptată de Camera Deputaților pe data de 19 decembrie, prin care se înăspresc pedepsele pentru evaziune fiscală, e constituțională. Spre exemplu, utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale care nu sunt conectate la sistemul informatic național sau folosirea de către contribuabil, cu rea-credință, a sistemului național privind factura electronică RO e-Factura, în scopul creării aparenței de legalitate a unor operațiuni fictive constituie infracțiuni și ar putea fi pedepsite cu închisoare de la 3 la 10 ani.

În ședința din 19 martie, Curtea Constituțională a respins obiecția de neconstituționalitate formulată de deputați USR și neafiliați și a constatat că dispozițiile din Legea pentru combaterea evaziunii fiscale (nr. 241/2005) sunt constituționale în raport cu criticile formulate.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au inițiat anul trecut un proiect de lege care înăsprește și reglementează noi infracțiuni de evaziune fiscală. Proiectul modifică și completează Legea pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale nr. 241 din 2005.