Liber la vânatoarea de urși. Tanczos Barna a decis, în ultima zi de mandat, că 481 de urși bruni pot fi uciși, în fiecare an8Foto© observatornews.ro

Liber la vânatoarea de urși. Tanczos Barna a decis, în ultima zi de mandat, că 481 de urși bruni pot fi uciși, în fiecare an

, 8 știri, 36 vizualizări

Tanczos Barna, fostul ministru al Mediului, a luat decizia de a reglementa cota de prevenție la urs, chiar în ultima zi a mandatului său. Ceea ce înseamnă că nu mai puțin de 481 de urși bruni pot fi uciși, anual.

”Astăzi, în ultima zi a mandatului meu de ministru al Mediului, am semnat ordinul care completează pachetul de legi pentru gestionarea populației de urs. Pe baza acestuia, am aprobat, din nou, cote de prevenire și intervenție pentru populația de urși: 426 exemplare pot fi îndepărtate cu scop de prevenție și 55 exemplare cu scop de intervenție”, a declarat Tanczos Barna.

Ordinul de ministru care a stabilit această cotă de prevenție la urs a fost transmis către Academia Română pentru avizare, după  care va fi publicat în Monitorul Oficial, conform unui mesaj postat în mediul online chiar de Tanczos Barna.