Lucian Bode a trimis Corpul de Control să verifice licitația de mașini pentru Poliție4Foto1Video© jurnalul.ro

Lucian Bode a trimis Corpul de Control să verifice licitația de mașini pentru Poliție

, 5 știri, 45 vizualizări

„Confirm că ministrul Afacerilor Interne a cerut Corpului de Control să facă verificări privind procedurile derulate, iar la finalul verificărilor Ministerul Afacerilor Interne va prezenta public soluțiile”, spune purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Liderul USR, Cătălin Drulă, a anunțat miercuri că a sesizat mai multe autorități, printre care Curtea de Conturi și OLAF, pentru a ancheta licitația pentru autospeciale de poliție câștigată de BMW: „Mai lipsea să se ceară sigla respectivei mărci pe mașini”, acuzând că a fost o „licitație cu dedicație”.

Poliția Română a transmis că acuzațiile din spațiul public sunt nefondate.

„Societatea este într-o continuă schimbare, iar mijloacele folosite de cei care încalcă legea sunt permanent îmbunătățite și diversificate. În acest sens, pentru a-i combate eficient pe aceștia și a asigura cetățenilor un nivel crescut de siguranță, este necesar ca Poliția Română să fie într-o continuă dinamică, în ceea ce privește dotarea polițiștilor cu mijloace de protecție, precum și de mobilitate. Tocmai de aceea, în ultimii ani s-au achiziționat mai multe capabilității logistice, inclusiv loturi de autovehicule destinate activităților specifice polițienești”, a transmis Poliția Română.