Lucian Bode, discuții cu omologul austriac: România se așteaptă ca Austria să își reconsidere poziția3Foto© cotidianul.ro

Lucian Bode, discuții cu omologul austriac: România se așteaptă ca Austria să își reconsidere poziția

, 5 știri, 18 vizualizări

O reuniune a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), după cea din decembrie, când Austria și Olanda au blocat intrarea României și Bulgariei în Schengen, a avut loc joi în Suedia. La reuniune a participat și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Bode a transmis pe Facebook că „în ceea ce privește relația cu Austria, am discutat cu omologul meu austriac, Gerhard Karner, și sunt încrezător că în perioada următoare vom relua dialogul bilateral, întrucât România are o așteptare legitimă ca Austria să își reconsidere poziția exprimată la vot în luna decembrie a anului trecut. Totodată, i-am cerut ca Austria să revină la sprijinul constant arătat față de aderarea României, astfel încât procesul de aderare la spațiul Schengen să se finalizeze cât mai curând posibil”.

„Am participat astăzi la Stockholm la secțiunea afaceri interne a Consiliului informal Justiție și Afaceri Interne, organizat de Președinția suedeză a Consiliului Uniunii Europene.