Ludovic Orban consideră că negocierile cu PSD sunt o bătaie de joc la adresa PNL8Foto1Video© realitatea.net

Ludovic Orban consideră că negocierile cu PSD sunt o bătaie de joc la adresa PNL

, 44 știri, 7 vizualizări

"Colegii care acum se fac că sunt la conducerea partidului, că de fapt la conducerea partidului se execută comenzi venite de la Cotroceni, nici măcar nu cunosc statutul. Și-au bătut joc inclusiv de instituția președintelui, scoțându-l din negocieri, în condițiile în care președintele partidului trebuie să conducă negocierile. E o rușine, o alianță împotriva naturii și făcută în disprețul cetățenilor care ne-au acordat votul, oameni obișnuiți", a spus Orban, înainte de ședința Biroului Politic Național care are loc la Vila Lac.

El a vorbit și despre propunerea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru.

"Ciucă este membru al PNL de un an de zile. După părerea mea, un partid liberal care prețuiește libertatea, proprietatea privată, drepturile și libertățile individuale, democrația în general, accesul liber la justiție și toate celelalte lucruri nu poate susține un om care toată viața a dat ordine sau a executat ordine. Democrația înseamnă dialog, negociere, armonizare a intereselor publice, foarte mult timp și energie consumate pentru a convinge oamenii, pentru că în democrație nu se dau ordine, se adoptă legi, se iau decizii care sunt în conformitate cu voința oamenilor", a spus Orban.

Fostul președinte al PNL a afirmat că prin alianța cu PSD se pune punct obiectivului privind repararea legilor justiției.