″Lupte violente″ pe malul stâng al fluviului Nipru2Foto© cotidianul.ro

″Lupte violente″ pe malul stâng al fluviului Nipru

, 4 știri, 65 vizualizări

Armata ucraineană a semnalat vineri că sunt în desfășurare ”lupte violente” pe malul stâng al fluviului Nipru, în partea din provincia Herson controlată de trupele ruse, unde trupele ucrainene ar fi reușit, conform Kievului, să stabilească mai multe capete de pod peste fluviu, Ministerul rus al Apărării făcând la rândul său referire la confruntări în acel sector al frontului și susținând de partea sa că le-ar provoca pierderi grele trupelor ucrainene care încearcă să treacă Niprul, relatează agențiile France Presse și EFE.

„Lupte violente continuă” în această zonă unde forțele ruse încearcă să le disloce pe cele ucrainene, a menționat pe rețelele de socializare Statul Major ucrainean. Acesta a revendicat mai devreme cucerirea mai multor poziții în provincia Herson pe malul stâng al Niprului, ceea ce ar fi un prim succes operațional al armatei ucrainene după contraofensiva dezamăgitoare desfășurată lunile trecute în provinciile Donețk și Zaporojie, în sud-est.

„Unități ucrainene au reușit să-i alunge pe ruși de pe pozițiile lor pe malul stâng al fluviului”, se arată în comunicarea Statului Major ucrainean, care adaugă că trupele sale se lovesc „de o linie de fortificații destul de importantă” și „de o puternică rezistență a inamicului”, pe care trupele ucrainene urmăresc să-l „împingă cât mai departe de fluviu”. Misiunea trupelor ucrainene care au trecut Niprul este de a „desfășura manevre de diversiune, sabotaj, raiduri și operațiuni de recunoaștere”, mai afirmă Statul Major de la Kiev.