Macron, despre arestarea lui Durov în Franța: „Aceasta nu este o decizie politică”12Foto© observatornews.ro

Macron, despre arestarea lui Durov în Franța: „Aceasta nu este o decizie politică”

, 21 știri, 15 vizualizări

"Arestarea președintelui Telegram pe teritoriul francez a avut loc în cadrul unei anchete judiciare în curs. Nu este, în nici un caz, o decizie politică. Ține de judecători să decidă", a declarat președintele Macron pe X. Însoțit de garda de corp și de asistenta care îl urmează permanent, miliardarul franco-rus în vârstă de 39 de ani a fost arestat sâmbătă seara pe aeroportul Bourget, la nord de Paris.

Anchetatorii francezi au emis un mandat de aducere pe numele lui Durov ce vizează mai multe infracțiuni comise pe platforma pe care a fondat-o. În mesajul său, președintele Emmanuel Macron a denunțat "informații false referitoare la Franța în urma arestării lui Pavel Durov". "Franța este atașată, mai mult decât orice, de libertatea de exprimare și comunicare, de inovație și de spiritul de antreprenoriat. Va rămâne așa", a dat asigurări șeful statului francez.

"Într-un stat de drept, pe rețelele de socializare, la fel ca în viața reală, libertățile se exercită într-un cadru stabilit de lege pentru a proteja cetățenii și a respecta drepturile lor fundamentale. Îi revine justiției, în totală independență, să se asigure că legea este respectată", a insistat președintele Macron.