MAE a ridicat nivelul de alertă pentru Kenya și avertizează: Evitați orice călătorie8Foto© realitatea.net

MAE a ridicat nivelul de alertă pentru Kenya și avertizează: Evitați orice călătorie

, 12 știri, 28 vizualizări

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă tuturor cetățenilor români care se află deja în Kenya să își notifice de urgență prezența la Ambasada României la Nairobi. MAE a subliniat importanța evitării zonelor de conflict și a respectării stricte a indicațiilor autorităților locale și internaționale.

„Pe fondul evoluțiilor de securitate generate de tensiunile interne din Republica Kenya, inclusiv demonstrațiile recente din Nairobi, Ministerul Afacerilor Externe a decis ridicarea nivelului de alertă pentru acest stat la nivelul 8/9 – Evitați orice călătorie! Astfel, MAE recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în acest stat să își revizuiască planurile de călătorie și să își amâne deplasările în Kenya”, a tramsmis, marți, Ministerul de Externe.

De asemenea, MAE recomandă insistent cetățenilor români care se află pe teritoriul acestui stat să își notifice de urgență prezența la Ambasada României la Nairobi, în vederea facilitării obținerii de asistență și protecție consulară, dacă situația o va impune.